Αυτά τα ρολάκια γίνονται με μαλακές tortillas και είναι ότι πρέπει για snack, για ορεκτικό ή για πρωϊνό, για brunch ή ένα ελαφρύ γεύμα, light δείπνο ή δεκατιανό.  Είναι ότι πρέπει για συγκεντρώσεις μικρές ή μεγάλες, για το πάρτι ή τη μάζωξη με φίλους για να δεις ταινία, αγώνα ή να παίξεις επιτραπέζια.  Μπορείς να τα ετοιμάσεις από πριν (και 2 μέρες μη σου πω) να τα τυλίξεις με wrap και να τα έχεις στο ψυγείο μέχρι μισή ωρίτσα πριν την κατανάλωση.  Μπορείς να αλλάζεις τη γέμιση ανάλογα με το τι έχεις στο ψυγείο ή τι σου κάνει κέφι και θα τα απολαύσεις σκέτα ή μαζί με πατατάκια chips.  Αμαρτία, το ξέρω αλλά ταιριάζουν πολύ.

Πάρε μπόλικες tortillas (υπάρχουν πολλές σκέτες με αλεύρι κανονικό ή καλαμποκιού, με αλεύρι σίκαλης ή πράσινες με σπανάκι, νομίζω κάπου έχω δει και κόκκινες με τομάτα.  Έχουν γεύση και χρώμα για να κάνουν το πιάτο πιο παιχνιδιάρικο.  Άσε που όλο και κάτι υγιεινό μπορείς να χώσεις μέσα για να φάνε τα βλαστάρια σου που σου κάνουν δυσκολίες στο φαγητό. φαντασία να έχεις!.
Χρειάζεσαι:
Υλικά:
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia… ότι σου αρέσει, σκέτο, light, με λαχανικά, με βότανα ή ότι άλλο σου αρέσει)  – μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μείγμα από διάφορα μυρωδικά που θα ετοιμάσεις εύκολα με τα αποξηραμένα μυρωδικά που, σίγουρα, έχεις στο ντουλάπι σου (αν κάποιο σου λείπει μη σκας, βάλε κάτι άλλο ή μη το βάλεις καθόλου): από 1 κ.γ. μαϊντανό, σχοινόπρασο, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, άνηθο, garlic και onion powder, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρέζα μπούκοβο ή πιπέρι cayenne.  Το μείγμα που θα σου περισσέψει (αν σου αρέσει η ιδέα κάνε περισσότερο) θα το βάλεις σε βαζάκι και θα το έχεις έτοιμο για μια επόμενη φορά.
  • 60 γρ. τριμμένο cheddar (ώριμο και παλαιωμένο, εγώ προτιμώ το πορτοκαλί) που μπορείς να αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε πικάντικο τυρί σου αρέσει ή έχεις
  • 5 μεγάλες tortillas (ότι σου αρέσει)
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο (ότι σου αρέσει από βραστό, καπνιστό ή φουαντρέ αλλά και γαλοπούλα ή σαλάμι, προσούτο ή μορταδέλα, εσύ επιλέγεις)
  • 4-5 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Προαιρετικά θα ανακατέψεις το ξύσμα και τον χυμό από 1 λεμόνι, που ταιριάζουν πάρα πολύ, με οποιοδήποτε τυρί κρέμα. Είναι μάλιστα και ένα μείγμα που μπορείς να βάλεις στην tortilla σκέτο μαζί με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.  Είναι δροσερό, ανάλαφρο, διαφορετικό και πολύ γευστικό.
Διαδικασία:
  1. Βάλε το τυρί κρέμα μαζί με το μείγμα των μυρωδικών και το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά.  Δοκίμασε για να συμπληρώσεις όποιο συστατικό σου λείπει.
    • Εννοείται ότι μπορείς να βάλεις και φρέσκα μυρωδικά αν έχεις ή αν προτιμάς. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα κρατήσεις τις έτοιμες tortillas στο ψυγείο για πάνω από 24 ώρες.
  2. Άπλωσε το 1/5 από το μείγμα σε κάθε tortilla με μια σπάτουλα, να πάει παντού (αφήνοντας πολύ λίγο κενό γύρω-γύρω, όσο ½ εκ.)
  3. Πασπάλισε την επιφάνεια με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια που θα μοιράσεις σε ίσες ποσότητες.  Από 1/5 σε κάθε tortilla.
  4. Ξεκινώντας από την μια άκρη κάνε ένα ρολό που, αφού σφίξεις απαλά, θα τυλίξεις σε μια πλαστική μεμβράνη.
  5. Βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν καλά.  Βγάζεις τα ρολά από την μεμβράνη, κόβεις σε ροδέλες πάχους 1-1,5 εκ. και στρώνεις σε μια πιατέλα για 10-15 λεπτά πριν σερβίρεις.